Verzet PvdA moslims tegen homobeleid Marcouch

IMG_20160516_131529

Er is gekrakeel binnen de PvdA in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart over het homobeleid van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. De moslim PvdA’ers Miloud Bouzrou en Hasan Kattouss verzetten zich (als enigen in de deelraad) tegen de plannen om homoseksualiteit bespreekbaar te maken in islamitische kring. Dat meldt het Parool. Marcouch, ook moslim en PvdA’er, verwacht van de fractievoorzitter dat hij met het tweetal een ‘scherp corrigerend gesprek’ voert. ‘Maar het is nog veel belangrijker dat ze overtuigd raken van het belang van het thema’, zegt hij.

De positie van homo’s is volgens Marcouch een onderwerp waarbij ‘de etnische achterban’ van politici in Slotervaart zich sterk roert. ‘Een politicus moet dan uitleggen waarom hij een keuze maakt die sommigen als pijnlijk ervaren: daarin slaagt niet iedereen.’ Marcouch voelt zich gesteund door de PvdA: ‘Wouter Bos is ook heel stellig over homo-emancipatie.’ Wat hem betreft gaat hij nu voluit aan de slag met zijn plannen: ‘Ik hoor vooral van jongeren dat ze het onderwerp thuis bespreekbaar durven maken’, aldus Marcouch.

Lees ook:PvdA ruziet over Marcouch
Lees ook:Roze debat met stadsdeelvoorzitters Marcouch en Elatik
Lees ook:Marcouch presenteert homonota Slotervaart
Lees ook:Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem
Lees ook:Pegida verstoort beëdiging Marcouch als burgemeester Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>