‘Kinderloze is parasiet’


Hoorden we Jan Peter Balkenende op zondagochtend in een speciale uitzending van ‘The Hour of Power’ vanuit het Catshuis al melden dat: ‘zonder geloof kun je niet functioneren, dat hoef ik de kijkers van ‘Hour of Power’ niet uit te leggen’. Later in de week deed Rouvoet de oproep om meer kinderen te nemen. Maar als reactie hierop kan het debat nog veel scherper aangezet worden. In een interview met BN De Stem draait hoogleraar economie Bernard van Praag het vraagstuk om.

Uit het artikel: ‘Het zou volgens hoogleraar economie Bernard van Praag van de Universiteit van Amsterdam eerder andersom moeten zijn. “Wie geen kinderen op de aarde zet, dient ook maar zelf voor zijn AOW te zorgen.” Hij noemt bewust kinderloze echtparen ‘parasieten’, die wel de vruchten plukken van de ouderenverzorging van de staat maar er zelf niets voor terugdoen. “Kinderen zijn nodig om de balans te houden in de maatschappij. Als we te weinig productieve mensen hebben, komt de economie tot stilstand”, stelt Van Praag, die het pleidooi van Rouvoet van harte ondersteunt.’ Zo, steek die maar in je zak, Vruchtenlozen en Samenhokkenden van hetzelfde geslacht. Je mag je afvragen of procedures voor het krijgen van kinderen nu ook omgezet zullen worden in minder bureaucratie?

Lees ook:De droom van Rouvoet, III
Lees ook:Halsema wil van Rouvoet uitleg homoportefeuille
Lees ook:Praag Pride zorgt voor diplomatieke rel en politiek gekonkel
Lees ook:KNVB presenteert actieplan voor homoacceptatie
Lees ook:Balkenende en Rouvoet niet naar Gay Parade op boot Plasterk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>