De droom van Rouvoet, III

IMG_20160517_205602Voor de voorzitter van de ChristenUnie (CU) is het duidelijk: het woord ‘gezin’ geldt wat hem betreft alleen voor een getrouwd heterostel. Dat zei Peter Blokhuis, de voorzitter   in kwestie, op zaterdagmiddag in het TROS Radio programma ‘Kamerbreed’. ‘De man is kostwinner en moeder de vrouw blijft thuis om voor de kinderen te zorgen’, vindt Blokhuis. Andere gezinsvormen zijn in zijn ogen ‘minder ideaal’ voor het kind en ‘niet normaal’. Hij doelt daarbij op pleeggezinnen, maar bovenal op getrouwde homo –en lesbokoppels met kinderen. In ‘Kamerbreed’ debatteerden de voorzitters van de CU, de CDA en de PvdA over één jaar kabinet Balkenende 4.

In de uitzending protesteerden Peter van Heeswijk (CDA) en Liliane Ploumen (PvdA), maar in de ogen van de voorzitter van COC Nederland, Frank van Dalen, ‘had dat wel wat feller gekund’. Het COC eist uitleg van de minister voor Jeugd en Gezondheid, André Rouvoet. In ‘De droom van Rouvoet 1 en 2’ volgden wij het wel en wee van de CU. Een lezer noemde mij in een reactie ‘christenbashende zeikerd’: Binnen twee dagen laat de CU zelf in de media zien waar de partij voor staat, als het erop aankomt. Jan-Willem: ik vrees dan ook dat je reactie op het artikeltje Droom van Rouvoet (1) wat voorbarig was, máár: nogmaals hartelijk dank voor deze fantastische geuzennaam. Ik: christenbashing? Gráág! 

 

 

Lees ook:De droom van Rouvoet, II
Lees ook:Ophef over deelname ministers aan Canal Parade
Lees ook:‘Kinderloze is parasiet’
Lees ook:Halsema wil van Rouvoet uitleg homoportefeuille
Lees ook:De droom van Rouvoet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>