KNVB presenteert actieplan voor homoacceptatie

Op Coming Out Dag 11 oktober heeft de voetbalbond KNVB ‘Voetbal is voor iedereen – actieplan voor homoacceptatie in het voetbal’ aangeboden aan de minister van Sport, Edith Schippers, tijdens de tweedaagse internationale conferentie ‘United Against Homophobia in Sports’ in Utrecht. Voorzitter Michael van Praag zei bij de presentatie dat de KNVB strijdt voor een open voetbalklimaat: ‘De KNVB heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet op het gebied van tolerantie, maar op dit punt is nog veel te doen.’ Hij benadrukte dat dit actieplan slechts een begin is en zei dat er geen club is die er naar eigen zeggen ‘nog problemen mee heeft, maar ‘ze hebben óók geen homospelers’.

Van Praag: ‘Er zit dus iets fout; daarom presenteren we een actieplan en we doen dit met z’n allen: spelers, clubs, coaches en de KNVB.’ Van Praag doet een beroep op de clubs: ‘De bond kan het klimaat niet eenzijdig veranderen. Iedereen, van bestuurders tot spelers, moet zich bewust zijn van de eigen verantwoordelijkheid. Je inzetten voor homoacceptatie betekent het onderwerp bespreekbaar maken en elkaar waar nodig corrigeren. Want laten we wel wezen: homo of hetero, het maakt helemaal niet uit.’

Lees ook:KNVB en FIFA sluiten Verdrag van Amsterdam tegen discriminatie in het voetbal
Lees ook:COC Limburg geeft voorlichtingen over homoacceptatie in het voetbal
Lees ook:Voetbalboot op de Amsterdam Canal Parade
Lees ook:Derde editie ‘Voetbalschoenen Uit de Kast’ in Alkmaar
Lees ook:Petitie tegen KNVB om homostandpunt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>