Duitsland straft Malawi met halveren ontwikkelingshulp

Duitsland geeft een statement af op het gebied van homovijandig beleid in ontwikkelingslanden, door  de ontwikkelingshulp aan het Afrikaanse Malawi te halveren. Dat maakte de Duitse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Dirk Niebel, bekend. Reden is een nieuwe wetgeving die persvrijheid aantast en seksuele handelingen tussen vrouwen strafbaar stelt.  Seksuele handelingen tussen mannen wáren al strafbaar, net als in zoveel Afrikaanse landen.

 

De Duitse minister vindt beide besluiten een ‘terugslag voor de nog jonge democratische ontwikkeling in Malawi’. Hij schreef een brief aan de premier en minister van financiën van Malawi, Ken Kandodo. Vorig jaar werden twee homomannen in het land veroordeeld tot veertien jaar dwangarbeid, maar na internationale druk verleende de president van het land hen gratie.

Lees ook:Homopaar Malawi krijgt 14 jaar dwangarbeid
Lees ook:Madonna haalt uit over veroordeling homokoppel in Malawi
Lees ook:Duitsland: compensatie voor tussen 1949 en 1969 veroordeelde homo’s
Lees ook:Afrikaanse homo: ‘Doodt ons, óf geef ons gelijke rechten’
Lees ook:Madonna roept op petitie tegen homovonnis Malawi te tekenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>