Afrikaanse homo: ‘Doodt ons, óf geef ons gelijke rechten’

Kaart_AfrikanlEric Samisa uit Malawi heeft een opvallend tv-interview gegeven. De 26-jarige Afrikaan kwam voor de camera’s uit de kast en had een boodschap aan de regering van zijn land: ‘Either Kill Gays or Give Us Rights‘. Meteen na het interview werd hij door de politie opgepakt. Korte tijd later werd hij vrijgelaten; sindsdien is hij ondergedoken.

In Malawi staat veertien jaar gevangenisstraf op homoseksuele handelingen. De regering liet onlangs weten te gaan bekijken of homoseksualiteit misschien kan worden gedecriminaliseerd. Het zou daarmee een van de eerste Afrikaanse landen zijn die afstand wil doen van antieke Victoriaanse wetten die nog stammen uit de tijd dat het een Britse kolonie was. Overigens kan het ook een antwoord zijn op verminderen van ontwikkelingsgelden uit Europa aan homofobe landen als Malawi.

Lees ook:Duitsland straft Malawi met halveren ontwikkelingshulp
Lees ook:Homofoob Uganda verbiedt ngo’s
Lees ook:Britse regering snijdt in hulp aan homofobe landen
Lees ook:Homopaar Malawi krijgt 14 jaar dwangarbeid
Lees ook:Hoe test je of iemand homo is?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>