Madonna roept op petitie tegen homovonnis Malawi te tekenen

Madonna vraagt haar fans om haar te helpen Malawi te veranderen, door een petitie tegen het vonnis tegen twee homo’s te ondertekenen (klik hier om het statement te tekenen). Op de website van Raising Malawi protesteert ze daartegen en pleit voor gelijke rechten voor iedereen, ongeacht geslacht, ras, kleur, religie of seksuele voorkeur. De twee mannen werden in december opgepakt, omdat ze met elkaar wilden gaan trouwen en werden onlangs veroordeeld tot 14 jaar cel met dwangarbeid.

‘Ik doe een beroep op alle progressieve mannen en vrouwen in Malawi en over de hele wereld om dit vonnis te herroepen, uit naam van menselijke waardigheid en gelijke rechten voor iedereen’, schrijft ze op de website. Madonna vraagt haar aanhangers om hun naam te zetten onder haar statement ‘I stand with Madonna in support of equal rights and freedom to love in Malawi’. 

De popster heeft twee kinderen geadopteerd uit het op vier na armste land ter wereld. Het land ligt ingeklemd tussen Zambia, Tanzania en Mozambique en telt 14 miljoen inwoners. Daaronder 2 miljoen weeskinderen; 640.000 van hen verloren hun ouders aan de gevolgen van hiv/aids. Madonna is een belangrijke weldoener voor het straatarme Afrikaanse land. Raising Malawi is een liefdadigheidinstelling die ze in 2006 oprichtte. Met haar steun zijn zes weeshuizen opgericht.

Lees ook:Madonna haalt uit over veroordeling homokoppel in Malawi
Lees ook:Duitsland straft Malawi met halveren ontwikkelingshulp
Lees ook:Homopaar Malawi krijgt 14 jaar dwangarbeid
Lees ook:Lady Gaga roept bij EuroPride op tot gelijke homorechten
Lees ook:Madonna uitgejouwd toen ze het voor homo’s opnam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>