Madonna haalt uit over veroordeling homokoppel in Malawi

Madonna heeft fel uitgehaald over de veroordeling van een homokoppel in Malawi tot 14 jaar celstraf met dwangarbeid. De popster is zo’n beetje de beroemdste weldoener van het Afrikaanse land: ze adopteerde twee kinderen uit Malawi en met haar steun zijn er zes weeshuizen opgericht. Madonna steunt de oproep van verschillende Europese leiders aan Malawi om de straf niet uit te voeren en om de wetgeving op gebied van homoseksualiteit aan te passen.

 

‘Vandaag heeft Malawi een gigantische stap terug gezet. Ik doe een beroep op alle progressieve mannen en vrouwen in Malawi en over de hele wereld om dit besluit te herroepen, uit naam van waardigheid en gelijke rechten voor iedereen’, aldus de superster op de website van Raising Malawi, een liefdafdigheidsinstelling die ze in 2006 oprichtte. Het was voor het eerst dat Madonna zich over de kwestie uitsprak; de twee mannen zitten al sinds december in voorarrest.

Lees ook:Madonna roept op petitie tegen homovonnis Malawi te tekenen
Lees ook:Duitsland straft Malawi met halveren ontwikkelingshulp
Lees ook:Wah Wah doet Madonna
Lees ook:Homopaar Malawi krijgt 14 jaar dwangarbeid
Lees ook:Lady Gaga ‘te veel naar Madonna gekeken’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>