Definitief behoud van adoptie uit VS voor homostellen

IMG_20160516_111922Goed nieuws voor homokoppels met een kinderwens: het blijft mogelijk om een kind uit de Verenigde Staten (VS) te adopteren. De Tweede kamer stemde donderdag 1 juli definitief vóór. Ook deelbemiddeling blijft mogelijk; een adoptiemethode waarbij de ouders zelf in het buitenland een adoptieorganisatie kiezen. Veel homoparen die een kind uit de VS willen adopteren, doen dat op die manier. COC Nederland en de Belangenvereniging Zelfdoeners in Adoptie (BZA) hadden bij de Kamer aangeklopt.

 

Vooral homoparen dreigden de dupe te worden van het plan van de minister om adoptie uit de VS te beperken en deelbemiddeling aan banden te leggen. De VS behoren tot de weinige landen, van waaruit homo’s en lesbo’s een kind kunnen adopteren. De VS ondertekenden vorig jaar het Haagse Adoptieverdrag: dat bepaalt dat kinderen die door hun ouders worden afgestaan zoveel mogelijk in eigen land moeten worden geplaatst. Uit onderzoek door Justitie bleek dat zeer jonge kinderen makkelijk Amerikaanse pleegouders konden krijgen. Daarop wilde Hirsch Ballin de leeftijdsgrens voor adoptie verhogen naar 5 jaar, maar hij liet doorschemeren dat dit wat hem betreft ook van tafel zou kunnen.

Lees ook:Geen beperking adoptie uit VS voor homostellen
Lees ook:Petitie tegen inperken adoptie door homostellen
Lees ook:Adoptieadvies ‘te kort door de bocht’
Lees ook:Duitse homo’s/lesbo’s mogen elkaars kinderen adopteren
Lees ook:Geen adoptiekind uit Oekraïne voor Elton John

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Definitief behoud van adoptie uit VS voor homostellen

  1. Pingback: Sex and the City ster vecht tegen verbod homo-adoptie | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>