Sex and the City ster vecht tegen verbod homo-adoptie

IMG_20160516_112236De lesbische actrice Cynthia Nixon, bekend als Miranda in de tv-serie ‘Sex and the City’, start een campagne om het verbod op adoptie door homo’s en lesbo’s in Florida terug te draaien. Ze geeft komend weekend het startsein van de drie jaar durende campagne van de American Civil Liberties Union (ACLU) in de South Beach Shore Club. Vorig jaar mei gaf Nixon het jawoord aan Christine Marinoni, met wie ze al jarenlang een relatie heeft. Nixon was al langer actievoerder voor gelijke homorechten.

Florida is één van de weinige Amerikaanse staten waar homo’s en lesbo’s geen kinderen mogen adopteren. De ACLU klaagde twee jaar geleden de staat Florida aan in naam van een homoseksuele foster father, die de twee kinderen wil adopteren, voor wie hij sinds 2004 zorgt. De kinderen mochten bij hem blijven, hoewel het beroep van de staat nog hangende is.

Lees ook:Nixon had jarenlang homorelatie
Lees ook:Amerika stemt over homorechten
Lees ook:Meer adopties door Amerikaanse homokoppels
Lees ook:Homo’s Florida mogen kinderen adopteren
Lees ook:Californië voegt vier VS-staten toe aan travel ban vanwege anti-LGBTI wetten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>