Nixon had jarenlang homorelatie

De voormalig Amerikaanse president Richard Nixon had jarenlang een homorelatie. Dat schrijft Don Fulsom in zijn nieuwe biografie ‘Nixon’s Darkest Secrets, The Inside Story Of America’s Most Troubled President’. Het boek verschijnt op 31 januari 2012. Fulsom was Witte Huis correspondent tijdens de presidenten Johnson, Nixon, Ford, Reagan en Clinton. Nixon zou jarenlang heimelijk de partner zijn geweest van de Cubaanse steward Charles (Bebe) Rebozo. Daarnaast zou hij een seksaffaire hebben gehad met een maffiafiguur in Florida. Nixon en Rebozo leerden elkaar in 1951 kennen. Volgens Fulsom gingen ze als het maar even kon samen op vakantie naar Key Brisbane. Naar buiten toe was Nixon een homofoob.

 

 Toen een vertrouweling van zijn voorganger president Johnson op een wc in een YMCA was betrapt met een matroos, noemde hij de man ‘ziekelijk’ en ‘ongeschikt om te werken in een vertrouwelijke functie’. Zowel Nixon als Rebozo waren getrouwd. Volgens Fulsom stelde het huwelijk van de president weinig voor. Hij had een drankprobleem en zou zijn vrouw regelmatig hebben mishandeld. Rebozo trouwde in 1952 met Claire Gunn, maar dat huwelijk hield nog geen twee jaar stand. Gunn zei indertijd ‘dat ze wat Rebozo betreft de rij sloot, na Nixon en de kat’. Nixon ging de geschiedenis in als de president die na het Watergate schandaal moest aftreden.

Lees ook:FBI onderzocht of adjudant van president homo was
Lees ook:Boris Johnson ‘snapt alle ophef over homohuwelijk niet’
Lees ook:Sex and the City ster vecht tegen verbod homo-adoptie
Lees ook:Homo’s zullen lief zijn voor burgemeester
Lees ook:Imam trouwt homostel in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>