Adoptieadvies ‘te kort door de bocht’

IMG_20160516_111922Het adoptieadvies is ‘te kort door de bocht’. Dat is de reactie van COC Nederland op een advies dat de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) woensdag aan minister Van der Steur (Justitie) uitbracht. ‘Als er problemen zijn bij interlandelijke adoptie, dan moeten die worden aangepakt, maar om het dan maar direct overboord te gooien, is wat ons betreft te kort door de bocht’, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke.

Volgens de RSJ is bij internationale adoptie een ‘vraaggestuurde markt’ ontstaan waarbij veel geld kan worden verdienen, zowel in ons land als in het buitenland. De Raad denkt dat helpen bij de opbouw van kinderbescherming in het land van herkomst beter is dan adoptie door een gezin in het buitenland. Adoptie uit China, de EU en de VS zou ‘direct moeten worden stopgezet’, vindt de RSJ. Roze ouderparen met een kinderwens zullen er direct door worden getroffen: de VS is één van de weinige landen waar paren van hetzelfde geslacht kinderen kunnen adopteren. De Tweede Kamer denkt erover na een hoorzitting over de zaak te houden.

Lees ook:Interlandelijke adoptie wordt niet stopgezet
Lees ook:Definitief behoud van adoptie uit VS voor homostellen
Lees ook:GGD Amsterdam spoort met supersnelle test acute hiv-infectie op
Lees ook:Voetballer door de bocht: ‘Alle boeren zijn homo’s’
Lees ook:Shanghai Gay Pride eerste in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>