Petitie tegen inperken adoptie door homostellen

IMG_20160520_145911Eerdaags wordt het zo goed als onmogelijk voor homo -en lesbostellen om jonge kinderen uit de Verenigde Staten te kunnen adopteren. Minister Hirsch Ballin van Justitie scherpt de adoptieregels aan. Adoptieouders en aspirant adoptieouders hebben een petitie opgestart tegen deze beslissing, waar inmiddels al bijna 6800 handtekeningen op zijn verzameld. Volgens Hirsch Ballin kunnen jonge kinderen makkelijk in Amerikaanse gezinnen worden geplaatst en is er geen noodzaak om hen hierheen te brengen. Hij verwijst naar het Haags Adoptieverdrag, het VN-verdrag dat in 1995 in het Haagse Vredespaleis werd ondertekend. Dat verdrag moet kinderen beschermen tegen illegale, onrechtmatige en slecht voorbereide adopties naar het buitenland. De Verenigde Staten ratificeerden dit verdrag in 2008.

 

De minister van Justitie wil dat kinderen pas vanaf hun vijfde jaar in aanmerking kunnen komen voor adoptie naar Nederland. Bij deelbemiddeling leggen aspirant adoptieouders met een geldige beginseltoestemming zelf via een eigen contact in het buitenland de basis voor een adoptie. De adoptiewet eist zo’n beginseltoestemming; daarnaast moet een vergunninghouder het contact in het buitenland laten controleren en beoordelen. Mensen die het zelf willen regelen (deelbemiddeling), sparen lange wachttijden uit. Maar deelbemiddeling is slechts beperkt mogelijk in landen die het Haags Adoptieverdrag hebben ondertekend en als Hirsch Ballin zijn zin krijgt: zo goed als onmogelijk.

Lees ook:Definitief behoud van adoptie uit VS voor homostellen
Lees ook:Geen beperking adoptie uit VS voor homostellen
Lees ook:Interlandelijke adoptie wordt niet stopgezet
Lees ook:Adoptieadvies ‘te kort door de bocht’
Lees ook:Colombia schaft verbod adoptie door same-sex koppels af

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Petitie tegen inperken adoptie door homostellen

  1. Dennis

    En voor homo- en lesbostellen is dit de enige manier. Of het sneller is vraag ik me af, maar homostellen mogen niet via de reguliere route adopteren. Belachelijk plan om dit af te schaffen! Gelijke rechten? Welke rechten?

    De website voor de petitie is trouwens http://www.deelbemiddelingmoetblijven.nl.

      /   Reply  / 
    1. Erik Feenstra

      als je op ‘petitie’ klikt, kom je ook op die site.

        /   Reply  / 
  2. Adoptieblog

    Goedemiddag,

    Wqat fijn dat er ook op dit weblog aandacht is voor http://www.deelbemiddelingmoetblijven.nl. Maar ontzettend jammer en een gemiste kans dat het alleen wordt betrokken op adoptie door homo- en lesbiparen uit de VS. Kijk eens op http://www.adoptieblog.com en lees meer.

    Het voornemen van Justitie heeft gevolgen voor deelbemiddeling uit ALLE landen. Bovendien geldt het niet alleen voor homo- en lesbikoppels, maar ook voor alleenstaanden en heterostellen.

    Groet,
    http://www.adoptieblog.com

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Geen beperking adoptie uit VS voor homostellen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>