Michael Jackson vanaf vrijdag opgebaard in Neverland

Het lichaam van Michael Jackson wordt vanaf vrijdag 3 juli 2009 opgebaard op zijn landgoed Neverland. Daar kunnen de fans de laatste eer bewijzen aan de afgelopen donderdag overleden superster. CNN meldt dat komende zondag  een besloten herdenkingsdienst plaatsvindt op het landgoed. Op vrijdag 10 juli organiseert de woonplaats van Jackson, Santa Barbara, een herdenkingsdienst in het plaatselijke honkbalstadion. De familie beraamt zich nog over waar en wanneer Jackson wordt begraven.

 

Één mogelijkheid is een simultane herdenking over de hele wereld. De verwachting is dat bij een publiek evenement honderdduizenden, zo niet een miljoen fans naar Los Angeles afreizen. Donderdag 2 juli organiseert het Amsterdamse Paradiso alvast een muzikaal eerbetoon aan de King of Pop.  Michael Jackson kocht het landgoed in 1987 en noemde het naar het sprookjesland van Peter Pan, de jongen die niet volwassen wilde worden: Neverland. Hij liet er een privé dierentuin met wilde dieren, een reuzenrad en een achtbaan aanrukken. Het landgoed ligt ten noorden van het Californische stadje Santa Barbara. Er wordt gefluisterd dat Neverland een bedevaartsoord wordt, zoals Graceland van Elvis Presley.

Lees ook:Michael Jackson was geen pedo, maar homo
Lees ook:‘Thriller Live’: swingen op jeugdsentiment
Lees ook:Antihomo sekte wil begrafenis Michael Jackson verstoren
Lees ook:Kaartverkoop This Is It van Michael Jackson
Lees ook:Popicoon Michael Jackson overleden

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Michael Jackson vanaf vrijdag opgebaard in Neverland

 1. Sander

  Donderdag 3 juli?? dan heb ik een andere kalender, volgens mij moet dat donderdag 2 juli zijn…

    /   Reply  / 
 2. Joop

  Vreselijk, Michael was het slachtoffer van gruwelijke mishandelingen van zijn vader, hij had eerder moeten stoppen en een totaal anoniem leven moeten krijgen, al die gliter en glamour van de popindustrie, een grote illusie waar het alleen maar om geld gaat. Ik was weliswaar geen Jackson-fan, maar het was een grote wereldster en daar kan niemand aan onderuit.

    /   Reply  / 
 3. Douwe

  volgens mij is het 3 juLi en niet 3 juni en heet het landgoed NeVerland en niet Nederland. Erg slordig hoor die fouten

    /   Reply  / 
 4. Erik Feenstra Auteur

  Excuses: ik had het iets te snel getikt. De fouten zijn verbeterd.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>