April en Exit tijdelijk open tijdens Amsterdam Gay Pride

IMG_20160514_140537Donderdag 22 juli werd bekend dat homodiscotheek Club Exit en het bijbehorende Exit Café in de Reguliersdwarsstraat gedurende de hele Gay Pride week weer even open zullen zijn. Dat is vanaf vrijdag 30 juli 2010 tot en met zondag 8 augustus. Bierbrouwer Heineken liet de Exit en het Exit Café  op 6 april sluiten, omdat de exploitant maandenlang de huur niet op de juiste wijze had betaald.

De tijdelijke heropening werd bereikt na inspanningen van de Amsterdamse homobelangenorganisatie ProGay en met medewerking van bierbrouwer Heineken, die als huurder verantwoordelijk is voor het pand. Wat er na de Gay Pride week met beide zaken gaat gebeuren, is nog niet bekend, net zo min wat het lot zal zijn van café April.  Ook dit wereldberoemde homocafé schuin aan de overkant gaat héél even open: slechts van 5 tot en met 8 augustus. Ook de April maakt onderdeel uit van het Kooistra concern: het voorste deel werd eveneens door Heineken gesloten en het achterste deel ging geruisloos op slot, kort na de dood van Sjoerd Kooistra.

Lees ook:Kooistra homocafés tijdelijk open tijdens Gay Pride
Lees ook:Heineken haalt club Exit leeg
Lees ook:April via de achterdeur toch open
Lees ook:Ook homoclub Soho met sluiting bedreigd
Lees ook:Gay café April heropent in juli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>