Geruchten uit de Amsterdamse homohoreca

Woensdag 10 maart sloot homobar Café ’t Leeuwtje aan de Reguliersdwarsstraat 105 in Amsterdam: volgens insiders behoorlijk onverwacht. De zaak ging na drie jaar failliet door opgelopen schulden, volgens geruchten het gevolg van overnameperikelen. Begin maart sloot ook de nog niet zo lang geleden heropende Havanna aan de Reguliersdwarsstraat 17-19. Insiders zagen deze sluiting wel aankomen.

 

De Havanna was een bar annex Spaans restaurant en later op de avond een dansclub voor een gemengd publiek. Volgens kenners kwam de nieuwe club ‘niet goed van de grond: niet als heterozaak en niet als homotent’. De sluiting is volgens geruchten het gevolg van  een faillissement van de eigenaar. Aan de Amstel 50 sloot het Mix Café, maar deze homotent heeft een nieuwe eigenaar en is inmiddels heropend onder een nieuwe naam: ‘Chez René’.

Lees ook:Homocafé ‘t Leeuwtje Amsterdam onverwacht gesloten
Lees ook:Havanna terug van weggeweest
Lees ook:Laatste homoclub Den Haag doet het licht uit
Lees ook:Havana in Reguliersdwarsstraat heropend
Lees ook:Downtown sluit als oudste homotent in de Reguliersdwarsstraat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>