Lesbian Festival Nijmegen

COC Nijmegen organiseert van vrijdag 15 tot en met zondag 17 januari 2010 de vierde editie van het Lesbian Festival. Het festival strijkt voor de tweede keer neer in de Waalstad, ditmaal onder het motto ‘Live your dreams’. Wat een paar jaar terug in Amsterdam begon als kleinschalig evenement,  wordt steeds groter. COC Nederland wil er een jaarlijks evenement van maken. De Algemene Vergadering (de tweejaarlijkse vergadering van de besturen van alle COC verengingen in het hele land) besloot daarvoor structureel geld uit te trekken. COC Midden Nederland heeft zich al gemeld om het vrouwenfestijn in 2011 voor haar rekening te nemen.

Het Lesbian Festival bestaat uit culturele evenementen, debatten en feesten. Vrijdagavond is het vrouwenfeest ‘Desire’: de meest extravagante uitdossingen worden met prijzen beloond. Zaterdag zijn er workshops, debatten, een infomarkt, muziek en literatuur onder de noemer ‘Make your dreams come true’. ’s Avonds is het theaterspektakel ‘Welkom in pottendycke’; met afterparty’s. Zondag vindt een wandeling door de Ooijpolder plaats, met aansluitend een benefietbrunch. Speciale gast op de brunch is Astrid Nijgh, de ‘Grande Dame van het Nederlandse chanson’. Zondag wordt afgesloten met een benefietfeest. De brunch en het feest zijn ten bate van het Riek Stienstrafonds. Verdere info: zie website.

Lees ook:COC wil jaarlijks lesbofestival
Lees ook:TranScreen 2013 in Amsterdam
Lees ook:Roze Filmdagen 2015 in Amsterdam
Lees ook:Eerste gay festival in Groningen: MISFIT Festival
Lees ook:Roze Zondag op Kwaku Festival Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>