Roze Zondag op Kwaku Festival Amsterdam

Vanaf zaterdag 18 juli is het Nelson Mandelapark – het voormalige Bijlmerpark in Amsterdam-Zuidoost) vier weekenden het domein van het Kwaku Summer Festival. Het multiculturele festival bestaat sinds 1975 en heeft sinds 7 jaar een roze dag op het programma. Zondag 26 juli is het voor de achtste keer Roze Zondag (2016: klik hier).

Me tde afgelopen twee keer zo’n 21.000 bezoekers is Roze Zondag volgens de organisatoren ‘het grootste black LHBT-event van Europa’. Op die dag vraagt het COC aandacht voor de rechten van de roze medemens, met debatten, opgevrolijkt door tal van optredens. Bij migranten is het onderwerp homoseksualiteit nog vaak een taboe, onder het mom: ‘de Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse cultuur kent geen homoseksualiteit: dat is een leefwijze van blanken en westerlingen’. Onder migranten heerst de hardnekkige opvatting dat het een afwijking is, is aangeleerd en te genezen is.

Lees ook:Roze Zondag op Kwaku – 23 juli
Lees ook:Roze Zondag op Kwaku
Lees ook:Kwaku Roze Zondag 2014
Lees ook:Roze Zondag op Kwakoe Festival Amsterdam
Lees ook:Lesbian Festival Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>