Roze Zondag op Kwakoe Festival Amsterdam

Zondag 26 juli 2009 is het voor de tweede keer Roze Zondag op het Kwakoe Festival Amsterdam (editie 2010: klik hier). Wat in 1975 begon als voetbalwedstrijd, groeide uit tot het grootste multiculturele festival van ons land, dat iedere zomer zes weekenden plaatsvindt in het Bijlmerpark in Amsterdam Zuidoost. Vorig jaar kende Kwakoe voor het eerst ook een roze dag. Op de Roze Zondag van dit jaar spreken Surinaamse en Antilliaanse homo’s, lesbo’s en transgenders in een talkshow openlijk over hun homoseksuele gevoelens en gevolgen in hun dagelijkse leven.

 

Volgens het persbericht van COC Amsterdam is dat ‘uniek in de zwarte homo-emancipatie’. Voorzitter Dennis Boutkan: ‘Deze coming out is een bijzondere, maar ook persoonlijke gebeurtenis en getuigt van lef.’  Volgens COC Amsterdam ‘moet homoseksualiteit ook in de gemeenschap in Zuidoost uit de taboe -en machosfeer worden gehaald.’ Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet opent samen met Boutkan de Roze Zondag, die naast de talkshow een programma met muziek in samenwerking met de homo/lesbo gemeenschap in Zuidoost brengt. Deze dag is een samenwerking van COC Amsterdam met St. Alma, FNV Roze, stadsdeel Zuidoost en Suri Positivo’s (bron: persbericht).

Lees ook:COC Amsterdam ook op Kwakoe Festival 2009
Lees ook:Roze Zondag op Kwakoe Festival 2010
Lees ook:Roze Zondag op Kwaku
Lees ook:Roze Zondag op Kwaku Festival Amsterdam
Lees ook:Roze Zondag op Kwaku – 23 juli

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Roze Zondag op Kwakoe Festival Amsterdam

  1. JT

    Roze Zondag: Holebi-kerkdienst of Roze Themadag in de Kerk waarop voor Holebi’s en anderen kerkelijke samenkomst wordt georganiseerd.
    Deze is in de loop der jaren op verschillende plaatsen in Nederland gehouden.

    N.B. op zondag 27 juli 2008 werd tijdens het Kwakoe Zomerfestival in Amsterdam Zuidoost voor het eerst een Amsterdams-Surinaams variant op Roze Zaterdag/Roze Maandag gehouden.

    zie ook:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Roze_Zaterdag

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Kandidaten Roze Lieverdje 2010 | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>