COC wil jaarlijks lesbofestival

COC Nederland wil van het Lesbian Festival een jaarlijks terugkerend evenement maken. De Algemene Vergadering (de tweejaarlijkse vergadering van de besturen van alle COC verengingen in het hele land tezamen) besloot daarvoor structureel geld uit te trekken. Het initiatief ontstond een paar jaar geleden in Amsterdam, dat het evenement tweemaal organiseerde. Komend jaar vindt het van vrijdag 15 tot en met zondag 17 januari voor de tweede maal in Nijmegen plaats.

COC Midden Nederland heeft zich al gemeld om het vrouwenfestijn in 2011 voor haar rekening te nemen. ‘Het hele jaar door worden er grote homofestivals gehouden, maar lesbische en biseksuele vrouwen komen er bekaaid van af. Die onderdelen zijn er heel marginaal bijgeharkt en staan altijd in de schaduw van de evenementen voor homo’s’, aldus vice-voorzitter van COC Nederland, Vera Bergkamp in dagblad De Telegraaf. Het Lesbian Festival bestaat uit culturele evenementen, debatten en feesten.

Lees ook:Lesbian Festival Nijmegen
Lees ook:Impuls voor LesBische emancipatie
Lees ook:Eerste roze vrouwenfestival in Den Haag
Lees ook:Eerste roze vrouwenfestival in Den Haag
Lees ook:Eigenaar Vivelavie krijgt Women Friendly City Plaquette van Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>