Homo’s niet blij met Almeerse boot op Canal Parade

Een specifiek eigen homobeleid heeft de stad niet, maar er vaart wél een boot mee op de Canal Parade: Almere. Op initiatief van burgermeester Annemarie Jorritsma treedt de polderstad aan met een zogenoemde ‘Regenboogboot’. De Flevolandse Stichting Homobelangen (FSH), stichting Open Podium Almere en homocafé Den Enghel vinden deelname van de gemeente aan de botenparade dan ook misplaatst. Te meer, daar café Den Enghel ook al met een eigen boot meevaart.

Uitbater Alex von Morgen sneert: ‘De gemeente maakt er een ambtenarenuitje van.’ Liever zouden ze specifiek beleid in de polderstad willen zien, dat veiligheid en acceptatie van homo’s in de stad waarborgt. Den Enghel vaart dit jaar voor de vijfde keer mee tijdens de Canal Parade, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 1 augustus.

Lees ook:Canal Parade: Marokkaanse boot vaart vooraan
Lees ook:Joodse boot op Canal Parade
Lees ook:Defensie met eigen boot op Canal Parade
Lees ook:Amsterdam Canal Parade 2009
Lees ook:Homocafé M’n Ex in Almere gaat dicht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homo’s niet blij met Almeerse boot op Canal Parade

  1. Pingback: Flevoland toe aan eigen COC vereniging | Gay

  2. Laura

    . Wij, 3M Events, zijn een klein organisatiebureau uit Vianen en we hebben een grote reddingssloep waarmee we groepen varen voor diverse evenementen. Onze boot is officieel aangemeld voor de botenparade op 1 augustus en is nog te huur wegens annulering. Onze sloep is geschikt voor groepen tot ca. 25 personen en is inclusief schipper. Catering kunnen we regelen maar mogen jullie ook zelf doen.
    Wellicht dat jullie nog mensen weten die de sloep zouden willen huren. De huurprijs bedraagt € 2.000 voor de hele dag.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>