Flevoland toe aan eigen COC vereniging

Flevoland heeft een eigen werkgroep van het COC: homo’s in de polderprovincie hebben de handen ineen geslagen. De werkgroep wil een officiële vereniging worden, maar heeft daar minimaal honderd leden voor nodig. Inmiddels was er wel genoeg animo voor een eigen werkgroep, ondersteund door COC Zwolle en COC Amsterdam. ‘Momenteel is de groep nog volop aan het brainstormen’, zegt de Amsterdam voorzitter Dennis Boutkan.

De vrijwilligers komen uit alle delen van de drie polders: niet alleen uit Almere en Lelystad, maar ook uit Dronten, de Noordoostpolder en zelfs uit Urk. Eerste doel is de acceptatie van homoseksualiteit in Flevoland, onder meer door middel van voorlichting op scholen. Tweede doel is vergroten van de zichtbaarheid. Boutkan: ‘Als we de sociale acceptatie willen verbeteren, is dat nodig.’ De site van COC Zwolle meldt dat een geschikte locatie om elkaar te ontmoeten ‘waarschijnlijk in Lelystad zal zijn’. Info: [email protected].

Lees ook:Flevoland krijgt een eigen COC
Lees ook:COC voert hand-in-hand actie in Lelystad
Lees ook:Flevoland krijgt mogelijk eigen COC-vereniging
Lees ook:Delftse Werkgroep Homoseksualiteit wil meer voorlichting op scholen
Lees ook:Werkgroep Gay op Flakkee

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Flevoland toe aan eigen COC vereniging

  1. JT

    Ooit kende Almere heel even een eigen COC vereniging c.q. stadsgroep (onderafdeling), maar na de afwijzing van een verzoek om hulp door het landelijke COC (zo staat op de website van FSH te lezen), stierf dat initiatief een zachte dood.
    .
    COC Almere ging over in de FSH: de Flevolandse Stichting Homobelangen. FSH is opgericht in jaren 1990 en werkt met vrijwilligers, wil ondersteuning bieden aan holebi’s in Nederlands nieuwste provincie en ontmoetingsruimte creëren.
    .
    Gaycafé M’n EX is, naast Den Engel, één van de twee homocafés van Almere maar wel het eerste homocafé van Almere. Het is in 1999 opgericht onder de vlag van het F.S.H.( Flevolandse Stichting Homobelangen ), een zelfstandige en ook wel semi-commerciële stichting.
    .
    Gay café ‘M’n Ex’ is de ‘kern van de onafhankelijkheid van de FSH’ en draait dankzij de inzet van een groep vrijwilligers als zelfstandige homo-ontmoetingsruimte; zonder subsidie.
    .
    Zie verder:
    http://gay.blog.nl/vrijetijd-uitgaan/2008/04/26/almere-gay-caf-m-n-ex-weeklang-24-uur-open
    http://www.f-s-h.nl
    .

      /   Reply  / 
  2. Sportingact

    Nou dan ben ik eindelijk bij de juiste instantie. Dan ben ik benieuwd wat u kan doen tegen de alsmaar toenemende hetze jegens cruisende homo’s van zowel politie als toezichthouders aan het Almere strand. (Muiderzand, Zilverstrand). De arrogante houding van toezichthouders is voor velen een doorn in het oog. Ja, ze moeten irritant overkomen zodat je niet meer komt. Nou, dat werkt bij mij niet. Irritant gedrag word beantwoord met irritant gedrag en dat zint ze niet en gaan ze domme vragen stellen. Zo dom, “wat doet u hier?”. Of, “wacht u op iemand?”.
    Die vragen beantwoord ik niet eens meer. En dat zint ze uiteraard ook niet. Ik had al overal gekeken voor een COC in die buurt, maar las net dat die niet (meer) bestaat. Als u dus opkomt voor de belangen van homo’s dan is er dus weer werk. En cruisen is een allerdaagse verschijning en niet meer weg te denken of weg te rammen uit het algemene beeld. Dus men moet er maar een keertje aan wennen. Vandaar deze oproep tot actie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>