Amsterdam niet populair in poll GaySite

IMG_9101Net als vorig jaar komt Amsterdam er op homogebied bekaaid vanaf: tenminste, als het aan de 27.500 stemmers ligt, die meededen aan de jaarlijkse Homohoreca Verkiezing van GaySite.nl. In geen enkele categorie prijkt de voormalige Gay Capital of Europe nog bovenaan. Beste homocafé wordt Den Enghel aan de Zadelmakerstraat in Almere genoemd met maar liefst 38,6% van de stemmen. Tweede werd Club Entrance in Apeldoorn (17,5%) en derde café Prik in Amsterdam (12,1%). 

In de topdrie van favoriete sauna’s en discotheken komt de hoofdstedelijke gay horeca helemaal niet voor. En dat, terwijl de roemruchte Thermos Sauna jaar-in-jaar-uit de prijs van ‘Beste sauna in de Benelux’ in de wacht sleept: kennelijk denkt het publiek (in ieder geval de 27.500 stemmers) daar anders over. Steamworks in Arnhem is favoriet, gevolgd door Sauna Tibet in Eindhoven en Sauna Victory in Tilburg. Het populairste homofeest is het Utrechtse PANN feest, met 30,3% van de stemmen. Tweede werd Amsterdam Gay Pride (19,5%), derde Roze Maandag in Tilburg. Vorig jaar was die uitslag precies hetzelfde. De 17 januari ontvangen de winnaars hun prijs: een plaquette en een advertentiebudget van duizend euro.

Lees ook:Homohoreca: Amsterdam is uit, Arnhem is in!
Lees ook:De Prik populairste homocafé
Lees ook:Gay Krant organiseert Sauna verkiezing 2009
Lees ook:Prik Amsterdam populairste homocafé
Lees ook:Steamworks populairste homosauna

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amsterdam niet populair in poll GaySite

  1. Pieter

    De resultaten van de poll van gaysite.nl zijn bijzonder makkelijk te vervalsen en het stemsysteem is verre van eerlijk.
    Het is ook maar een poll en geen peiling/echte verkiezing.
    Ik vind het een aanfluiting dat gaysite.nl dit brengt als nieuws terwijl iedereen weet dat de resultaten 100% onbetrouwbaar zijn. Organiseer dan eens een peiling via een onderzoeksbureau of maak de poll in ieder geval zo dat je maar 1 keer kan stemmen met bijv. registratie etc.
    Ook is het verwerpelijk dat in deze resultaten niet meegewogen wordt dat diverse horeca-gelegenheden dan wel feesten hun mailinglisten misbruiken met ‘stem op ons mailtjes’.

    Ik vind de uitslagen van deze poll en de niet-kritische overname van berichtgeving hierover door diverse gay media ieder jaar weer stuitend.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Homo’s niet blij met Almeerse boot op Canal Parade | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>