Geen sprake van afdeling COC in Heerlen

COC Limburg heeft plannen voor een hernieuwde vestiging in Heerlen, dat informatie, adviezen, ontmoeting en belangenbehartiging moet bieden. Tot voor enkele jaren had Heerlen een eigen COC afdeling. Dat meldt de editie Parkstad van dagblad de Limburger. Volgens deze krant ‘gebruikt COC Limburg, nu gevestigd in Maastricht, deze impuls om in elk geval met advisering ook in Heerlen actief te worden.’ Het bestuur van COC Limburg laat not amused  in een persbericht weten verrast te zijn: ‘Een vestiging in Heerlen is op dit moment niet aan de orde’ (bron: persbericht)

 

Minister Plasterk wees in april meerdere steden aan als zogenaamde ‘Koplopergemeenten’. Heerlen is daar één van en kan tot 1 januari geld van het Rijk krijgen om sociale acceptatie van homoseksuelen te bevorderen: 75.000 euro, uitgesmeerd over vier jaar. ‘Op dit moment hebben we nog geen regioambassadeur in Heerlen. Dat maakt het erg lastig om naast het koploperproject nog andere activiteiten te ontplooien’, aldus de voorzitter van COC Limburg. Hij vindt een eigen gebouw in Heerlen ‘op het moment onzinnig: een extra COC gebouw naast het gebouw in Maastricht is onnodig duur.’ COC Limburg kijkt uit naar vormen van samenwerking met de gemeente Heerlen.

Lees ook:Project Veilige School voor homo’s in Heerlen
Lees ook:Iedereen aan de bal bij COC Limburg
Lees ook:Homo’s veilig naar school in Maastricht
Lees ook:Dodenherdenking COC Limburg
Lees ook:COC Limburg start posteractie en nieuwe website

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Geen sprake van afdeling COC in Heerlen

  1. Pingback: Project Veilige School voor homo’s in Heerlen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>