Project Veilige School voor homo’s in Heerlen

IMG_20160522_141747Vrijdag 15 mei 2009 organiseert de gemeente Heerlen in Zuid Limburg een kick-off bijeenkomst in het Glaspaleis, om de start van het project Veilige School voor homoleerlingen aan te kondigen. Het project komt tot stand met medewerking van de GGD, de onderwijsbond AOB en COC Limburg. Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Emancipatie heeft voor meerdere jaren geld beschikbaar gesteld om sociale acceptatie van homoseksuelen te bevorderen (bron: persbericht).

Heerlen is één van de koplopergemeenten, die extra geld krijgen voor homobeleid. Gemeenten mogen zelf bepalen waaraan het geld wordt besteed: Heerlen koos voor onderwijs, met behulp van het project Veilige School voor homo -en lesbo leerlingen. Het project wordt aangeboden aan alle scholen in het voortgezet onderwijs in Heerlen.  Eerder ging het al met succes in Maastricht van start. De bijeenkomst (van 15.30 tot 18.30 uur) is bedoeld voor mensen die in het onderwijs werken.

Lees ook:Homo’s veilig naar school in Maastricht
Lees ook:Iedereen aan de bal bij COC Limburg
Lees ook:COC Limburg start posteractie en nieuwe website
Lees ook:Kick-off Gay-Straight Alliances Limburg
Lees ook:Geen sprake van afdeling COC in Heerlen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>