Doek valt voor laatste homoclub Den Haag

Er wás een sprankje hoop, dat de Haagse homoclub Strass zou kunnen blijven voortbestaan, maar de rechter besloot anders. Vandaag deed hij uitspraak in de zaak tussen de club en de eigenaar van het pand aan de Haagse Balistraat en die luidt: ‘Eruit’. Eigenaar Ruud: ‘Het doek voor Strass is definitief gevallen. We hebben drie dagen om de zaak om te ontruimen. Morgen, zaterdagnacht, is de Strass voor de allerallerlaatste keer geopend.’ (bron: persbericht)

De problemen tussen Strass en de eigenaar waren hoog opgelopen. De eigenaar en een groepje Strass fans deden er alles aan om de enig overgebleven gayclub in de hofstad te behouden. Het mocht niet baten. Den Haag is volgend jaar nota bene ‘Roze Stad 2009’, maar moet dat zonder gayclub zien te doen. Haagse homo’s moeten uitwijken naar andere steden. Met Strass gaat een stukje Haagse homohistorie verloren. Zaterdag 5 juli is Strass voor de laatste keer open van 24.00 tot 05.00 uur.

 

Lees ook:Laatste homoclub Den Haag doet het licht uit
Lees ook:CIDI: ‘biedt geen podium aan Holocaustontkenner en homofobe David Irving
Lees ook:Boekhandel Vrolijk – laatste homoboekhandel in Amsterdam – heeft het moeilijk
Lees ook:COC Midden Nederland wint COC Songfestival 2015
Lees ook:Gay-café Wilsons in Haarlem failliet

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Doek valt voor laatste homoclub Den Haag

  1. Pingback: Gay spektakel Discostick Den Haag | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>