CIDI: ‘biedt geen podium aan Holocaustontkenner en homofobe David Irving

IMG_20160602_124726Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) roept zaalverhoorders in Den Haag op geen podium te bieden aan de omstreden Britse schrijver David Irving. Komende donderdag – nota bene op de dag waarop in Amsterdam de Februaristaking wordt herdacht – komt hij naar de Hofstad om een lezing te geven: ‘Hitler, Himmler and the Homosexuals’.

Irving ‘koppelt quasi-wetenschappelijke inzichten aan racistische, antisemitische en homofobe denkbeelden’, aldus CIDI. Sinds de jaren zeventig is hij al bezig de misdaden van nazi-Duitsland goed te praten en ontkent hij de Holocaust, volgens CIDI. De locatie van de lezing wordt pas dinsdag bekend gemaakt. De woordvoerder van de Haagse Burgemeester Jozias van Aartsen zegt dat de gemeente ‘de zaak scherp in de gaten houdt.’ In 2011 zorgde de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan ervoor dat een geplande lezing van Irving in de hoofdstad niet doorging.

Lees ook:Haags hotel weigert homofobe holocaustontkenner David Irving
Lees ook:‘Homohuwelijk is als Nazi-Duitsland’
Lees ook:Duitse homo’s herdenken nazi vervolging
Lees ook:Homo’s lange tijd vergeten groep bij Holocaust
Lees ook:Berlijn heeft eindelijk Homomonument

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>