Uitstel voorlichting homoseksualiteit tot minimum beperkt

COC Nederland is blij dat het uitstel bij voorlichting over homo- en transseksualiteit op school tot een minimum wordt beperkt. Dinsdag dreigde invoering met een jaar te worden vertraagd: van 1 augustus 2012 naar 1 augustus 2013. Dat wordt mogelijk al in oktober of november verplicht, uiterlijk 1 januari 2013, beloofde minister Van Bijsterveldt (OCW) de Tweede Kamer. Ze wijst naar de Raad van State en de Onderwijsraad als reden van uitstel, maar wil dat zoveel mogelijk zien te beperken (bron: persbericht).

 

Van Bijsterveldt gaat scholen informeren dat van uitstel geen afstel komt en dat het onderwijs, vooruitlopend op de verplichting, gewoon al met voorlichting aan de slag moet. ‘We betreuren het dat de invoering is vertraagd, maar het is positief dat het uitstel nu tot een minimum wordt beperkt. Homo- en transgenderjongeren krijgen nog komend schooljaar de voorlichting die ze zo graag willen,’ zegt COC-voorzitter Vera Bergkamp. Voorzitter Benjamin van Es van Expreszo, COC’s LHBT-jongerenorganisatie, sluit zich daarbij aan.

 

Hoewel 81 procent van de homojongeren meer voorlichting wil om de situatie van LHBT’s op school te verbeteren, krijgt ongeveer tweederde van de middelbare scholieren nooit voorlichting. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau is de middelbare school nu geen veilige plek voor jonge homo- en biseksuelen. De suïcidecijfers liggen onder deze groep tot vijf maal hoger dan onder heterojongeren. Het COC pleit al lang voor invoering van verplichte voorlichting over homo- en transseksualiteit op elke school. De belangenorganisatie startte onder meer een nationale internetpetitie die door meer dan 12 duizend mensen werd getekend en voerde een grote publieksactie tijdens Gay Pride 2011.

Lees ook:Motie Dijkstra dwingt minister homovoorlichting te vervroegen
Lees ook:Vertraging voorlichting homoseksualiteit onacceptabel
Lees ook:COC wil snel homovoorlichting
Lees ook:Tweede Kamer debatteert over verplichte voorlichting
Lees ook:Verplichte voorlichting overwinning homojongeren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Uitstel voorlichting homoseksualiteit tot minimum beperkt

  1. sporting

    De Chronisch Doortrapte Antihomobeweging moet gewoon gestopt worden door er niet of nooit meer op te stemmen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>