Motie Dijkstra dwingt minister homovoorlichting te vervroegen

D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra is blij dat haar motie is aangenomen om verplichte voorlichting over (homo)seksualiteit op scholen nog voor november dit jaar uit te voeren. ‘Het uitstel van minister Van Bijsterveldt om dit over de verkiezingen heen te tillen wordt nu tot een minimum beperkt. Er is al twee keer eerder een aangenomen D66-motie over homovoorlichting niet uitgevoerd, in november 2011 gaf de minister eindelijk toe om deze uit te voeren. Vorige week probeerde de minister opnieuw onder de wens van de Kamer uit te komen, maar stak een Kamermeerderheid een stokje voor deze vertragingstactieken’ (bron: persbericht).

 

Vorige week dinsdag bleek uit een brief van Van Bijsterveldt dat de invoering van verplichte voorlichting over (homo)seksualiteit op scholen met een jaar dreigde te worden vertraagd, van 1 augustus 2012 naar 1 augustus 2013. Tijdens een spoeddebat op woensdag heeft Van Bijsterveldt de Tweede Kamer toegezegd dat voorlichting mogelijk al in oktober of november verplicht wordt. Ongeveer tweederde van de middelbare scholieren krijgt nooit voorlichting over (homo)seksualiteit, zo blijkt uit cijfers van het COC. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau is de middelbare school nu geen veilige plek voor jonge homo- en biseksuelen. De suïcidecijfers liggen onder deze groep tot vijf maal hoger dan onder heterojongeren.

Lees ook:Vertraging voorlichting homoseksualiteit onacceptabel
Lees ook:COC wil snel homovoorlichting
Lees ook:Verplichte voorlichting overwinning homojongeren
Lees ook:Uitstel voorlichting homoseksualiteit tot minimum beperkt
Lees ook:Minister laat homoleerlingen in de kou staan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>