Vertraging voorlichting homoseksualiteit onacceptabel

COC-Nederland vindt het onacceptabel dat minister Van Bijsterveldt (OCW) verplichte voorlichting over homo- en transseksualiteit op school met een jaar wil uitstellen. De belangenorganisatie roept de Tweede Kamer op om daar een stokje voor te steken en inwerkingtreding voor het komend schooljaar te garanderen. De minister antwoordde dinsdag op Kamervragen van D66 dat de voorlichting pas op 1 augustus 2013 verplicht wordt, hoewel ze de Kamer had beloofd dat het op 1 augustus 2012 zou ingaan.

 

Een grote Kamermeerderheid eiste verplichte voorlichting in twee opeenvolgende moties. Als reden voor het uitstel voert de minister aan dat ‘nog een aantal procedurefasen moeten worden doorlopen’. ‘Dit is een klap in het gezicht van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren die het vaak zwaar hebben op school,‘ reageert COC-woordvoerder Philip Tijsma. ‘Zij willen meer voorlichting en het is onacceptabel als de regering hen nog een jaar in de kou laat staan.’  Hoewel 81 procent van de homojongeren meer voorlichting wil om de situatie van LHBT’s op school te verbeteren, krijgt ongeveer tweederde van de middelbare scholieren nooit voorlichting. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau is de middelbare school nu geen veilige plek voor jonge homo- en biseksuelen. De suïcidecijfers liggen onder deze groep tot vijf maal hoger dan onder heterojongeren. Het COC pleit al lang voor invoering van verplichte voorlichting over homo- en transseksualiteit op elke school. De belangenorganisatie startte onder meer een nationale internetpetitie die door meer dan 12 duizend mensen werd getekend en voerde een grote publieksactie tijdens Gay Pride 2011.

Lees ook:Uitstel voorlichting homoseksualiteit tot minimum beperkt
Lees ook:COC wil snel homovoorlichting
Lees ook:Verplichte voorlichting overwinning homojongeren
Lees ook:Motie Dijkstra dwingt minister homovoorlichting te vervroegen
Lees ook:COC start petitite voor voorlichting op elke school

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vertraging voorlichting homoseksualiteit onacceptabel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>