Tweede Kamer debatteert over verplichte voorlichting

Op donderdag 26 mei debatteert de Tweede Kamer met minister Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen over voorlichting over homo- en transseksualiteit op elke school. COC Nederland startte hierover onlangs een nationale internetpetitie op www.coc.nl. Op aandringen van het COC nam een grote Kamermeerderheid in 2009 een motie aan over verplichte voorlichting. Minister Van Bijsterveldt liet op 12 april 2011 weten dat zij weigert dit voorstel uit te voeren.

 

‘Homojongeren hebben het zwaar op school’, zegt COC voorzitter Vera Bergkamp. ‘Schelden en pesten zijn schering en inslag, de school is geen veilige omgeving voor LHBT’s. Voorlichting is bittere noodzaak’. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de middelbare scholieren moeite heeft met openlijke homoseksualiteit. Gebrek aan voorlichting op school vormt een voedingsbodem voor geweld tegen lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Toch krijgt ongeveer tweederde van de leerlingen geen voorlichting over homo- en transseksualiteit. Bijna alle homojongeren willen dat daar verandering in komt.

 

Bergkamp wil dat de minister de motie alsnog uitvoert: ‘Door de petitie op www.coc.nl te tekenen – en je facebook en twittervrienden te vragen hetzelfde te doen – geef je een duidelijk signaal aan de politiek: de school moet echt een betere plek voor LHBT’s worden.’ De petitie loopt door tot voorlichting verplicht is gesteld en heeft betrekking op voorlichting over homo- en transseksualiteit in het algemeen (niet slechts door het COC).

Lees ook:COC start petitite voor voorlichting op elke school
Lees ook:Verplichte voorlichting overwinning homojongeren
Lees ook:Regeling verplichte voorlichting overwinning homojongeren
Lees ook:COC wil snel homovoorlichting
Lees ook:Kamer eist homovoorlichting op elke school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>