Dolly Bellefleur roept op tot roze zichtbaarheid

Met als motto ‘hey let’s be gay van Groningen tot Zierikzee’, roept Dolly Bellefleur op tot roze deelname aan de Nationale Week van de Dialoog. Tijdens deze week, van woensdag 2 tot en met vrijdag 11 november 2011, staan door heel Nederland in ruim 70 steden dialoogtafels waar mensen met elkaar in gesprek gaan over grote en kleine maatschappelijke onderwerpen. Met Dolly Bellefleur ondersteunen COC Nederland, het Humanistisch Verbond en Stichting Malaica dit initiatief ‘Nederland in Dialoog’ en maken zo ook homoseksualiteit bespreekbaar (bron: persbericht).

 

Deze organisaties maken homoseksualiteit al sinds 2001 bespreekbaar en roepen met Dolly op tot ‘roze’ zichtbaarheid, omdat dat werkt. Om Dolly’s woorden te gebruiken: ‘Veeg vooroordelen van tafel, laat liefde in plaats van angst regeren, vier de verschillen en laten we er op de dag van de dialoog een dolle boel van maken!’ Speciaal voor de Nationale Week van de Dialoog is er de Dolly Dialoog Dobbelsteen met een aantal actuele ‘roze’ thema’s, zoals uit de kast komen, pesten op school, zichtbaarheid, de gaypride en het belang van dialoog. Ook kan iedereen een eigen roze onderwerp aankaarten. Een relevant en urgent onderwerp, juist omdat het in veel kringen gevoelig ligt, ondanks ruim 900.000 in Nederland wonende homo’s, lesbiennes, trans- en biseksuelen. Ook voelen veel homojongeren zich op school niet veilig en is ruim een derde van de volwassenen op hun werk niet ‘uit de kast’ uit vrees voor pesterijen.

Lees ook:Weekendacademie bespreekbaar maken homoseksualiteit
Lees ook:Roze dialoogtafels tijdens Nationale Week van de Dialoog
Lees ook:Dialoog: Ontmoeting heeft effect op sociale acceptatie homoseksualiteit
Lees ook:Marcouch wil dialoog door confrontatie
Lees ook:Leerlingen werven bondgenoten tegen homodiscriminatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>