War on Drags: Facebook poeiert Dolly Bellefleur eruit

Facebook blijft drag queens weren en blokkeerde vorige week ook de profielpagina van Dolly Bellefleur, al 22 jaar het alter ego van Ruud Douma. ‘Is dit een ‘war on drags’? Ik zit in een digitale isoleercel,’ reageerde ze vorige week onthutst. Vrijdag schreef ze op haar weblog, dat ze zich niet laat kisten en haar profiel weer heeft terugveranderd in Dolly Bellefleur. Ze voegde eraan toe: ‘Om de waakhonden van Facebook Bureau Investigations tegemoet te komen, staat er tussen haakjes Ruud Douma achter.’ Vergeefs: ‘Inmiddels is mijn Facebook account geheel opgeheven!’ liet de diva vandaag weten. En inderdaad; beide namen leveren geen resultaat.

 

Officieel mogen particuliere gebruikers Facebook alleen gebruiken onder hun echte naam, maar die regel wordt niet streng gehandhaafd. Die willekeur stoort Bellefleur: ‘Ik ken zat artiesten die niet onder hun eigen naam op Facebook zitten. Ondertussen zie je wereldwijd dat juist travestieten opeens geweerd worden. Deze week was ik kennelijk aan de beurt.’ Dolly had 3227 Facebook-vrienden.

Lees ook:War on Drags: Facebook weert ook Dolly Bellefleur
Lees ook:Facebook verplicht drag queens om hun eigen naam te gebruiken
Lees ook:Facebook opent de aanval op travo’s
Lees ook:Debuut Dolly Bellefleur als Ruud Douma: ‘There was a boy’
Lees ook:Liefde overwint homohaat op Facebook

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “War on Drags: Facebook poeiert Dolly Bellefleur eruit

 1. Lola lee

  Het is heel triest….ik ben ook een week geblokt…mag alleen onder mijn eigen naam terug komen…artiesten naam mag als 2 de genoemd worden…ze OUTEN je.
  Als ik een privé-account wilde, had ik er wel een opgestart!!!

    /   Reply  / 
 2. Boezems

  Belachelijk en absurd:
  Facebook is zelf onbereikbaar, heeft geen emailadres, en is dus zelf eigenlijk geen persoon. Maar: FB verwacht tegelijkertijd wél dat de gebruikers met hun ‘echte’ naam op FB staan!
  Bovendien eisen ze ook nog eens dat je je identiteitsbewijs naar hen toestuurt, alsof ze ‘n wetgevende instantie zijn…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>