Debuut Dolly Bellefleur als Ruud Douma: ‘There was a boy’

Ruud Douma treedt al sinds 26 jaar op als Dolly Bellefleur en maakt eind juli ‘zijn debuut als zichzelf‘. Op 26, 27 en 28 juli in het Pianola Museum, hartje Jordaan aan de Amsterdamse Westerstraat 106, geeft hij zijn eerste one-man-show: ‘There was a boy, de jukebox van mijn jeugd‘, waarin hij teruggaat naar ‘hoe alles begon’. Zelf noemt hij het ‘het toppunt van travestie’: Dolly die als man optreedt.

Zie ook: Dolly Bellefleur, Pink, Pop & Poetry

Al in zijn prille jeugd voelde Ruud zich een buitenbeentje. Muziek was een manier om daaraan te ontsnappen. Urenlang zat hij op zijn kamertje te luisteren naar zijn lievelingsplaten.┬áBegeleid door pianist Kees van Zantwijk (ook trouwe begeleider van Dolly) zingt Ruud nummers die zijn leven vorm gaven: Nederlandse liedjes, Engelse songs en Duitse schlagers. Per voorstelling zijn 50 kaarten beschikbaar, te bestellen via [email protected], o.v.v. je naam, de naam en datum van het concert en het gewenste aantal tickets. Je krijgt per mail een bevestiging en uitleg hoe je kunt betalen. De tickets liggen dan op naam klaar.

Lees ook:Reprise ‘There was a boy’ – Ruud Douma, de ‘man achter’ Dolly Bellefleur
Lees ook:Dolly Bellefleur: Pink, Pop & Poetry, zondagmiddag 31 juli in de OBA
Lees ook:Dolly Bellefleur met ‘La Cage au Dol’ in Theater van ‘t Woord
Lees ook:Dolly Bellefleur viert 25-jarig artiestenjubileum op 16 november met voorstelling ‘La Cage au Dol’
Lees ook:War on Drags: Facebook poeiert Dolly Bellefleur eruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>