Italië verwerpt homofobe antidiscriminatiewet

Het Italiaanse parlement heeft met 293 tegen 250 een wet verworpen die homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders moet beschermen tegen discriminatie. Homorechten organisaties hebben al bij de Europese Unie (EU) aangeklopt om in te grijpen. In Italië is discriminatie op grond van ras, religie, etnische afkomst en nationaliteit verboden, maar roze Italianen zijn onbeschermd tegen groeiend homofoob geweld.

 

Paolo Patana, voorzitter van de Italiaanse variant van het COC, Arcigay, zei dat het parlement ‘recht en beschaving heeft verraden en heeft besloten geweld aan te moedigen.’ Hij voegde eraan toe dat de EU moet helpen een eind te maken aan deze ‘extreem gevaarlijke toename van homofobie, xenofobie en racisme die het parlement heeft besloten te legitimeren’.

Lees ook:Italië out homo én homofobe politici
Lees ook:Homofobe politici Italië geout
Lees ook:Berlusconi: liever jonge meisjes dan homo’s
Lees ook:Homo’s: hou je in en gedraag je
Lees ook:Portugal krijgt homohuwelijk

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Italië verwerpt homofobe antidiscriminatiewet

  1. .

    Dit is natuurlijk een schande.
    ik heb echter wel een opmerking over de titel van dit bericht, die suggereert namelijk dat de antidiscriminatie wet ‘homofoob’ zou zijn.
    Uit de tekst begrijp ik dat Italië op dat moment inderdaad een homofobe antidiscriminatiewet heeft, namelijk een antidiscriminatiewet die homo’s niet beschermt, en dat een wets wijziging die deze fout zou moeten corrigeren verworpen is.
    De titel zou dus kunnen zijn “Italië behoudt homofobe antidiscriminatiewet” of “Roze Italianen nog steeds onbeschermd tegen homofoob geweld”

      /   Reply  / 
    1. Paul

      en wie in Italia in die achterlijke politiek is dan tegen homo s,juist,diegenen die met een vrouw getrouwd zijn en kinderen hebben,omdat ze zich in het huwelijk verstoppen,om bang te zijn uit de linnenkast te komen.Zijn zelf allemaal foute mensen in de politiek aldaar,ze kunnen nog niet eens rekenen dat als men 1 euro uitgeeft en er maar 50 eurocent binnenkomt.En ze praten ook altijd aan hun burenborrel dat ze weer een nieuwe geweldige auto hebben gekocht.Maar als je aan dat soort mensen het woordje Homo laat vallen,krijgen ze altijd plots rooie wangen.He he die vele mooie italiaanse jongens he.hahaha

        /   Reply  / 
  2. Erik Feenstra Auteur

    Dank voor je reactie. De titel is indedaad niet goed, maar als ik die nu nog wijzig, verdwijnt het bericht in het onvindbare niets. Vogende keer beter (het is altijd lastig een pakkende titel te bedenken, al mag dat natuurlijk geen smoes zijn om daar geen extra aandacht aan te schenken).

      /   Reply  / 
  3. Hahaha

    De meeste Italiaanse mannen zijn homo. Ze staan langer voor de spiegel dan een vrouw daarom zijn ze zo snel jaloers als ze een knappe homo zien lopen die beter is gekleed.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>