Massale opkomst Pride Parade Rome

Vandaag liepen honderdduizenden mensen mee in de Pride Parade in Rome, als afsluiting van Europride 2011. De tocht ging door het centrum van de stad naar Circus Maximus, waar Lady Gaga optrad haar nieuwste hit ‘Born that Way’ zong. De optocht verliep zonder problemen. Bij Europride werd de aandacht gevestigd op het feit dat Italië nog altijd geen relatierechten voor homo’s en lesbo’s heeft. Er is veel kritiek op premier Berlusconi, die meermalen heeft laten merken weinig op te hebben met de roze medemens.

 

Anders liep het met een aantal andere Pride parades: in de Kroatische stad Split liep de eerste Gay Parade uit de hand. De circa driehonderd deelnemers werden bekogeld met eieren, flessen en stenen. Vijf van hen moesten naar het ziekenhuis. In Warschau was ook een Pride Parade en ook die werd verstoord, net als in voorgaande jaren. Extreemrechtse tegenstanders scholden de deelnemers uit en gooiden naar hen met vuurwerk.

Lees ook:Lidmaatschap EU geen garantie voor vreedzame Gay Prides
Lees ook:Rotterdam: lesbienne op straat mishandeld
Lees ook:Europride 2014 in Oslo
Lees ook:Canadese premier Trudeau loopt mee in derde Pride Parade dit jaar
Lees ook:Juni: gay-pride maand bij uitstek – de grote steden op een rij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>