Jongeren debatteren over seks, geloof en voorlichting

Donderdag 26 februari debatteren jongeren en beleidsmakers met elkaar in Utrecht over seks, geloof en voorlichting; ‘Sex, Saint & School’. Doel van het debat is om de jongeren nu eens zélf aan het woord te laten. Jongeren van verschillende organisaties en achtergronden praten met elkaar, met belangenorganisaties en beleidsmakers over seks, liefde, geloof en voorlichting. Iedereen kan en mag meepraten. Jongeren van nu zouden meer dan ooit seks en liefde loskoppelen: ‘pijpen voor een breezertje’. Aan de andere kant lijkt juist deze generatie – onder invloed van religie – te ‘deseksualiseren’. Stichting PANN en jongerenorganisatie CHOICE for youth and sexuality organiseren het debat samen met het homo-jongerenblad Expreszo.

 

PANN slaat al 40 jaar een brug tussen homojongeren en de maatschappij. De opbrengsten van de stichting (bijvoorbeeld uit de vermaarde feesten) worden in een fonds gestort, waaruit PANN subsidies uitkeert om de homo-emancipatie in ons land te bevorderen. Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de stichting wordt dit jaar voor het eerst de PANN-prijs uitgereikt aan het beste initiatief op het gebied van homo-emancipatie. PANN ontving onlangs op haar beurt van COC Nederland de Bob Angelo Penning voor haar inzet in homoland. Stichting CHOICE for youth & sexuality zet zich in voor jongerenrechten: jongeren moeten vrije en gezonde keuzes kunnen maken als het gaat om seksualiteit en voortplanting. Expreszo is een onafhankelijk homojongerenblad, dat in 1995 voortkwam vanuit het COC. Het debat vindt plaats in het Jacobitheater in Utrecht, Sint Jacobsstraat 12, donderdag 26 februari van 20.00 tot 22.00 uur, De toegang is gratis (bron: persbericht).

Lees ook:Gay-feest PANN opent TivoliVredenburg
Lees ook:Eerste PANN-on-Tour 2010 in Den Haag
Lees ook:Stichting PANN viert 45-jarig jubileum
Lees ook:PANN komt opnieuw naar 013 Tilburg
Lees ook:PANN terug in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>