Bedroevende opkomst Kiss Inn Homomonument

IMG_20160505_154952In het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie was er zaterdag 17 mei 2008 op het Homomonument een Kiss Inn. De liefdevolle actie was om op ludieke wijze homofoob geweld  ludiek aan te klagen, mede ingegeven door het homofobe gedonder in Amsterdam op Koninginnedag. De opkomst was bedroevend. Opvallend was dat COC Nederland niets hierover op de website had gemeld. Het idee is dat de Kiss Inn jaarlijks op deze dag terugkomt. Hopelijk met meer aandacht van tevoren in homoland én met een grotere opkomst.

In 2005 was een spontane Kiss Inn goed voor een gemoedelijk opeengepakte massa homo’s en lesbo’s op het Leidseplein. Nu stonden hier en daar plukjes mensen rondom het podium van het Homomonument, waarop  twee ladies iets té opdringerig probeerden er tóch nog iets van te maken, met afgelebberde songs als ‘Jo met de banjo’. Ik voelde me er doelloos en eenzaam tussen, had het koud en heb het zoenen niet afgewacht. Ik kende er trouwens tóch niemand.

 

 

 

Lees ook:Kiss-Inn op Homomonument op 17 mei
Lees ook:Kiss Kiss Club Nijmegen
Lees ook:Kiss-Ins tijdens Internationale Dag tegen homofobie
Lees ook:‘Love Wins’: herdenking schietpartij Orlando op Homomonument
Lees ook:Zoenende homo’s op straat blijven taboe

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bedroevende opkomst Kiss Inn Homomonument

  1. Marije

    Echter: de mensen die er wel waren STONDEN er ook. Laten we het van de positieve kant bekijken!!!!!

      /   Reply  / 
  2. nzk

    Ik vond dat er vooral veel vrouwen waren.
    Misschien volgende keer op de Dam? Is ook wel zo zichtbaar, volgens mij hadden nu alleen die dronken daklozen het in de gaten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>