Kiss-Ins tijdens Internationale Dag tegen homofobie

In vijftig steden over de hele wereld zijn kiss-ins gepland tijdens het weekend voor of op maandag 17 mei 2010 is het IDAHO (International Day Against Homophobia). Man met man, vrouw met vrouw, man met vrouw, vrouw met man: alles mag om op een ludieke manier te protesteren tegen homofobie in de wereld. In Amsterdam is de kiss-in  maandag 17 mei om 19.00 uur op het Homomonument.

 

Kiss-ins worden gehouden in landen als Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en de Verenigde Staten. Ook in het Chinese Sjanghai staat er één gepland. In het Britse wordt in het openbaar gezoend in Londen, Blackpool, Plymouth, Norwich, Glasgoe en Edinburgh. In Londen vindt het gebeuren zondag pal naast het Parlement plaats, met een vertoning vaneen film over homofobie in Italië, ‘Suddenly Last Winter’ en een koor dat liefdesliedjes zingt.

Lees ook:Gay Kiss-in supermarkt Brighton die ‘walgelijke’ lesbo’s verwijderde
Lees ook:UK: coalitie met DUP, partij tegen abortus en homohuwelijk en voor de doodstraf
Lees ook:Homoverbintenissen in House of Commons
Lees ook:Kiss-Inn op Homomonument op 17 mei
Lees ook:Protesten tegen bezoek Paus aan Groot-Brittannië

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kiss-Ins tijdens Internationale Dag tegen homofobie

  1. Sportingact

    Weer een kiss-in heeft absoluut geen zin. Een kiss-in om weer de echte problemen te verdoezelen. Alsof de persoon die laatst in mekaar getimmert is gebaat is met een kiss-in.

    Laat men een keer een demonstratie organiseren en Amsterdam en al die andere steden waar problemen zijn duidelijk maken dat w ehet niet meer pikken en dat we het niet wegzoenen.

      /   Reply  / 
    1. Liek

      Hi sportingact, op dit moment ben ik aan het aftasten in hoeverre het mogelijk is om tijdens de Gaypride dit jaar genoeg bijval te krijgen voor een grote demonstratie.
      Deze is mijn ogen nodig om ons weer te profileren en mede aandacht te vragen voor alle LGBT die dagelijks met agressie, discriminatie en onderdrukking moeten leven, niet alleen in verre landen, maar ook hier.
      Hou dus de flyers en andere propaganda tijdens het stappen in de gaten en wellicht kunnen we met zijn allen iets geweldigs neerzetten.
      groet Liek

        /   Reply  / 
      1. Meisje

        Goed dat er een demonstratie georganiseerd gaat worden! Ook ik ben weleens klaar met de toenemende intolerantie en wil graag mijn stem laten horen! Zijn jullie van plan het te organiseren ergens in de week van de gaypride, of echt op de dag van de canalparade zelf? Hoop niet dat laatste. Ik houd de flyers/internet(?) in de gaten! Supergoed!

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>