Tv-tip: homopesten – hoe homovriendelijk is Nederland eigenlijk?

Maandag 4 maart zendt de NCRV de documentaire homopesten uit: vanaf 23.00 uur op Nederland 2. Frans Brommet schetst ‘een schokkend beeld van homohaat in Nederland. De getoonde verhalen van homohaat tonen aan dat de daders van pesterijen vaak buurtbewoners zijn. Als slachtoffers aangifte doen bij de politie, wordt dat vaak afgedaan als burenruzie. Homodiscriminatie is een misdrijf en dus strafbaar, burenruzie is dat niet: meestal gaan de pestkoppen vrijuit.

 

In de zomer 2011 werd een homostel weggepest uit in Leidsche Rijn. Aanvankelijk onderschatte de Utrechtse burgemeester Wolfsen het probleem. Inmiddels zijn er in ons land twee meldpunten van homodiscriminatie gekomen. Daar zijn tot nu toe honderden meldingen van pesterijen en fysiek geweld tegen homo’s en lesbo’s gedaan. De documentaire laat zien dat die meldpunten vooralsnog een wassen neus lijken: homodiscriminatie blijkt geen incident te zijn, maar het topje van de ijsberg.

Lees ook:Utrechtse homobar Body Talk doelwit pesterijen
Lees ook:Politiek vuurwerk Utrecht om weggepest homostel
Lees ook:Utrechtse homo-pesters kunnen wel worden gepakt
Lees ook:Alle registers open tegen homofoob geweld in Utrecht
Lees ook:Gay Krant opent meldpunt homopesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>