Roze Golf zoekt Meest Roze Overijsselaar

Roze Golf, het wekelijkse radioprogramma voor de roze medemens op zondag van RTV Oost organiseert de jaarlijkse verkiezing van de Meest Roze Man of Vrouw van Overijssel 2009. De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de wisselbokaal is op vrijdag 18 december 2009 in Café Rish aan de Walstraat 2-4 in Enschede om 20.00 uur. Een aantal opvallende genomineerden dit jaar zijn: Johan Kenkhuis, Bea Visser en Ed Wallinga. Olympisch zwemkampioen Johan Kenkhuis uit Vriezenveen kreeg voor het eerst een sporterboot voor mekaar op de Canal Parade 2009.

Bea Visser uit Zwolle werd doof geboren, was actief in de dovenbeweging en zette zich in om het verbod op de Gebarentaal op te heffen. Ze ontdekte pas op latere leeftijd dat ze lesbisch was en richtte Roze Gebaar op, de COC werkgroep van en voor dove en slechthorende homo’s en lesbo’s. De Enschedese Wethouder Ed Wallinga zorgde ervoor dat zijn gemeente koploper werd, waardoor de stad zich verplicht moet inzetten voor homo-emancipatie. Een van zijn wapenfeiten was het formeren van het vooroordelenteam, een voetbalteam met verschillende minderheden bij elkaar. Verdere genomineerden en stemmen: zie website.

Roze Golf ontstond in 1985. Daarvoor kende Enschede een zendpiraat met die naam, die vaak uit de lucht werd gehaald door de Radio Controle Dienst. Toen Radio Oost zich splitste in een omroep voor Gelderland en een voor Overijssel, meldde de piraat zich bij Radio Oost en kreeg een kwartier zendtijd per maand.

Lees ook:Oprichter ‘de Roze Golf’ overleden
Lees ook:Dove lesbo en schrijfster meest roze vrouwen 2009
Lees ook:Meest roze vrouw van Overijssel
Lees ook:Roze Golf wint radioprijs
Lees ook:Enschede trekt de roze kar in Twente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>