Enschede wil acceptatie homo’s in sport vergroten

De gemeente Enschede doet een serieuze poging om de acceptatie van homo’s in de sport te vergroten. Op zaterdag 29 augustus 2009 voetbalt een ‘vooroordelenteam‘ tegen oud-voetbalprofs van FC Twente en Heracles Almelo. Het team biedt plaats aan minderheden die nogal eens te maken hebben met vooroordelen: homo’s en lesbo’s, geestelijk gehandicapten, ex-drugs -en gokverslaafden, allochtonen, werklozen en woonwagenbewoners.

Het elftal speelt voor het eerst op zaterdag om 12.00 uur op het terrein van Ritgersbleek aan de G.J. van Heekstraat in Enschede. Het team bestaat zaterdag uit homo’s, gehandicapten, werklozen, een lesbo, een woonwagenbewoner en een aantal spelers van buitenlandse afkomst. Initiatiefnemer is wethouder Ed Wallinga, die vindt dat (ook) in de sport vooroordelen de wereld uit moeten.

Lees ook:Oprichting roze vooroordelenteam voetbal
Lees ook:Roze Golf zoekt Meest Roze Overijsselaar
Lees ook:Dvd: Eleven men out
Lees ook:Homo’s vinden Afellay lekkerste Oranjevoetballer
Lees ook:Kaarverkoop TravestivalShow Enschede van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>