Dove lesbo en schrijfster meest roze vrouwen 2009

IMG_20160602_124726Bea Visser en Petra Essink zijn uitgeroepen tot de meest roze vrouwen van Overijssel in 2009, een jaarlijkse prijs van Roze Golf, het wekelijkse roze programma van RTV Oost op zondag. Ze werden vrijdag 18 december onderscheiden in Enschede op de uitslagavond. Bea Visser werd doof geboren en gaf lessen gebarentaal aan ouders van dove kinderen in een tijd dat die taal op dovenscholen verboden was. Op latere leeftijd ontdekte Bea dat ze lesbisch was. Ze legde de basis voor Roze Gebaar, voor dove en slechthorende homo’s en lesbo’s.

Roze Gebaar zag in 1982 het levenslicht als landelijke werkgroep van COC Nederland en groeide uit tot de belangenbehartiger en gezelligheidsvereniging voor dove leden van het COC die daarvoor – doof én homo – vaak in een isolement hadden gezeten.  Bea woont in Zwolle. Petra schreef ‘Bea Visser, een dove prinses’, dat eerder dit jaar uitkwam. Daarmee zorgde de schrijfster ervoor dat de verdiensten van Bea bij een breder publiek bekend werden. Roze Golf hield de verkiezing  dit jaar voor de zesde keer.

Lees ook:Bea Visser – oprichtster Roze Gebaar – is overleden
Lees ook:Roze Golf zoekt Meest Roze Overijsselaar
Lees ook:Roze Gebaar en Kentalis varen mee op de Canal Parade
Lees ook:Plasterk steelt de show op COC receptie
Lees ook:Gay.blog.nl heeft er een co-blogger bij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>