Expositie ‘Transgender In Turkije’ bij COC Limburg

Woensdag 21 maart tot en met 31 mei 2012 is in Café Rosé van COC Limburg in Maastricht de expositie ‘Transgender in Turkije’ te zien. Twintig personen vertellen het verhaal. ‘Ondanks alle tegenwerking die zij in hun land ondervinden, spetteren ze fier van hun portretten af’, meldt het persbericht. De tentoonstelling is een onderdeel van 400 jaar handelsbetrekkingen met Turkije.

COC Limburg is blij dat in haar jubileumjaar de kunstwerken in Café Rosé mogen hangen als getuige van de steun die COC Limburg geeft aan haar Turkse zusterorganisatie. COC ondersteunt samen met de Nederlandse afdeling van Amnesty International de Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender (LGBT) beweging in Turkije.Met financiële steun van het Nederlands Consulaat te Istanbul heeft de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Gabrielle Le Roux twintig portretten gemaakt. Portretten van Turkse Transgenderactivisten die voor hun rechten opkomen Waar: Café Rosé, Bogaardenstraat 43, Maastricht. Openingstijden: woensdag 14:00-16:00, donderdag 20:00-00:00 en vrijdag 17:00-00:00 uur. De toegang is gratis.

Lees ook:Groet-actie COC Limburg voor Lambda Istanbul
Lees ook:Lambda Istanbul en Amnesty bij COC Limburg
Lees ook:Brede oproep tegen transfobie Turkije
Lees ook:Lambda Istanbul mag blijven
Lees ook:Vreugde en verdriet bij Lambda Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>