Vreugde en verdriet bij Lambda Istanbul

De Turkse homo-organisatie Lambda Istanbul beleeft vreugde en verdriet. De Hoge Raad van Turkije sprak de organisatie vrij van vervolging door lokale autoriteiten: het homoleven in Istanboel beleeft op dit moment een aufschwung. Triest nieuws is er ook: vorige week werd een van de transgender activisten van Lambda Istanbul, Ebru Soykan, voor haar huis vermoord. Zij is de tweede vermoorde roze activist in één jaar tijd: vorig jaar weg homoactivist Ahmet Yildiz het slachtoffer van eerwraak.

 

Stichting Pera (clubavonden in Paradiso), COC Nederland en COC Amsterdam slaan zaterdag 28 maart 2009 in Paradiso de handen ineen, om solidariteit te tonen met de strijd die de Turkse roze beweging nog altijd moet voeren. Dan vindt voor de tweede keer Pink Istanbul plaats, met naast een nachtprogramma een debat over hulpverlening en beeldvorming rondom Turkse holebi’s en transgenders. Lambda Istanbul zal uitweiden over de negatieve beeldvorming, die ook de Nederlands/Turkse gemeenschap beïnvloedt. Deelname aan het debat is gratis en duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Opgeven voor 27 maart via [email protected] of bellen met 020-6263087. Om 22.30 uur begint het feestprogramma (bron: persbericht)

Lees ook:Lambda Istanbul en Amnesty bij COC Limburg
Lees ook:Turken zetten zelf stap homo-emancipatie
Lees ook:Pink Istanbul in Paradiso Amsterdam
Lees ook:COC en Amsterdam bij Istanbul Pride
Lees ook:Paradiso in Amsterdam in teken van ‘Pink Istanbul’

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vreugde en verdriet bij Lambda Istanbul

  1. Pingback: Lambda Istanbul en Amnesty bij COC Limburg | Gay

  2. Pingback: Pink Istanbul in Paradiso Amsterdam | Gay

  3. Pingback: Groet-actie COC Limburg voor Lambda Istanbul | Gay

  4. Pingback: Uitspraken minister gevaar voor Turkse homobeweging | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>