Jorritsma homomoeder

IMG_20160525_151808Annemarie Jorritsma, VVD politica en  burgemeester van Almere, is uitgeroepen tot homomoeder. Het idee kwam van Margreet Dolman, die dit twee weken opperde tijdens de uitreiking van de Roze Pionier. Eind april reikte zij de tweede Roze Pioniers speld uit tijdens een bijzondere roze editie van  Open Podium Almere. Rob van den Bosch uit Almere was de gelukkige: hij zet  zich al jaren actief in voor werkgroep COC Flevoland en ANBO Roze.

Jorritsma heeft de titel aanvaard, draagt die als eerste Nederlandse burgemeester en schaart zich in het rijtje homomoeders naast Willeke Alberti, Imca Marina en Daphne Bunskoek. Ze wil zich actief inzetten voor emancipatie van de roze medemens in haar stad Almere, dat nou niet bepaald bekend als roze stad. Volgens de Roze federatie ‘durven homo’s er nu niet hand in hand te lopen. Er zijn wat initiatieven op het gebied van emancipatie en seksuele diversiteit, maar die komen vooral uit de culturele hoek en vanuit horecaondernemers. Tijdens de Canal Parade vaart Jorritsma met de Almeerse boot door de Amsterdamse grachten mee.

Lees ook:Burgemeester Amsterdam vaart mee tijden Canal Parade
Lees ook:Homo’s niet blij met Almeerse boot op Canal Parade
Lees ook:Homo’s hand in hand door Eindhoven
Lees ook:Homo –en lesboactie in Maastricht
Lees ook:Homo’s hand in hand door Maastricht

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jorritsma homomoeder

  1. O

    Is Annemarie Jorritsma als Nationale Homo-moeder nu ook (of anders vanaf 10-10-2010) homo-moeder van alle homo’s op de eilanden van de Nederlandse Antillen die dan een een Nederlandse gemeente worden ( Bonaire / St. Eustatius / Saba ) ?

      /   Reply  / 
  2. Open

    Annemarie Jorritsma is tevens voorzitter van de VNG ( Vereniging van Nederlandse Gemeenten ), betekent dat ze als Nationale Homo-moeder nu eindelijk een beter Holebi-beleid in alle Nederlandse gemeente gaat bevorderen ?
    .
    Want momenteel zijn er een paar Nederlandse gemeentes koploper in Holebi-(belangen)beleid danwel sexuele diversiteits- c.q. emancipatie-beleid.
    Maar veel gemeenten kan het niets schelen, doen er weinig of niks aan. Of werken zelfs homo’s of belangen-organisaties tegen:
    - leggen COC-locaties allerlei beperkingen op
    - trekken subsidies voor belangenwerk in
    - sluiten of ontmoedigen Homo-ontmoetingsplaatsen ( HOP’s )
    - …
    .
    En van de V.N.G. is meestal ook weinig te verwachten. Ze vinden Holebi-beleid geen prioriteit of kijken bij afstemming-beleid tussen overheden bij HOP’s liever de andere kant op.
    .
    Dus Annemarie Jorritsma een schone taak om als Burgemeester, mede-Korpsbeheerder, Nationaal Homo-moeder, aanjager Toerisme & Recreatie en voorzitter bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten, en in heel Nederland het voor homo’s, lesbiennes, bi’s en anderen beter te maken.

      /   Reply  / 
  3. Thomas

    Annemarie Jorritsma is ‘homomoeder’ geworden van de Almeerse holebitrans-gemeenschap, zij is niet de Narionale homomoeder. Die bestaat nl. niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>