Schwarzenegger versus homo’s zwalkt heen en weer

De gouverneur van Californië, voormalig bodybuilder en filmster Arnold Schwarzenegger, is tegen een landelijk verbod op het openstellen van het burgerlijke huwelijk voor anderen dan voor man-vrouw. Is Schwarzenegger een enorme opportunist, of zwalkt hij mee met de waan van de dag? Tot twee keer toe sprak hij in Californië, waarvan hij gouverneur is, een veto uit tegen een wettelijke regeling van homorelaties. Met als argument dat ‘de meerderheid van de kiezers zoiets niet wilden’. Nu spreekt hij zich ineens uit tegen een landelijk verbod op het openstellen van het burgerlijke huwelijk voor anderen dan alleen mannetje-vrouwtje.

Hij zei dit tijdens een bijeenkomst van Republikeinse homo’s. Daar zei hij onder andere dat hij ‘voorstander is van een nationale regeling die het immigranten mogelijk maakt om president te worden, maar niet voor mogelijkheden om te trouwen. Dat zou verspilling van tijd zijn. Mensen kunnen op me rekenen als het daar op aankomt.’ Wat nu? Wil hij – afkomstig uit Oostenrijk -  ooit een gooi doen naar het presidentschap?  Over opportunisme gesproken. En áls hij dan president zou zijn, zou hij dan woord houden? Ik kan een gevoel van cynisme niet onderdrukken!

Lees ook:Californië: opnieuw veto homohuwelijk
Lees ook:Schwarzenegger legt ambt gouverneur neer
Lees ook:The Expendables 3: is Schwarzenegger’s personage homo?
Lees ook:Verbod op Harvey Milk-dag opgeheven
Lees ook:Schwarzenegger voorspelt dat homohuwelijk blijft

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Schwarzenegger versus homo’s zwalkt heen en weer

  1. Pingback: Schwarzenegger legt ambt gouverneur neer | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>