Verbod op Harvey Milk-dag opgeheven

Californië krijgt zijn Harvey Milk-dag. Nadat gouverneur Schwarzenegger vorig jaar zijn veto tegen deze dag had uitgesproken, keurt hij het nu goed om een speciale jaarlijks terugkerende dag te wijden aan de eerste openlijk homoseksuele politicus van Amerika. Milk was wethouder in San Francisco en werd daar in 1978 vermoord. De gelijknamige film over zijn leven won twee Oscars: voor het veste script en voor de beste mannelijke hoofdrol, neergezet door acteur Sean Penn.

De geboortedag van Milk, 22 mei,  wordt de officiële Harvey Milk-dag. Een lichtpuntje in de Amerikaanse staat, waar door het referendum Proposition 8 het homohuwelijk van tafel werd geveegd. President Obama had beloofd op landelijk niveau werk te maken van het verbod op gelijkgeslachtelijke huwelijken, maar heeft daar tot nu toe weinig tot niets van waargemaakt. Afgelopen zondag was er een grote protestdemonstratie in Washington, waar maar liefst 200.000 mensen de straat opgingen om gelijke homorechten te eisen.

Lees ook:Californië krijgt Harvey Milk Day
Lees ook:Tv-tip: Milk bij Canvas
Lees ook:Schwarzenegger verbiedt Harvey Milk Dag
Lees ook:Herdenking San Francisco moord op Harvey Milk 35 jaar geleden
Lees ook:‘Milk’ beste film van 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>