Schwarzenegger legt ambt gouverneur neer

Arnold Schwarzenegger is maandag niet langer gouverneur van de Amerikaane staat Californië. Zijn Democratische opponent Jerry Brown neemt het hoogste ambt over; hij werd gekozen bij tussentijdse verkiezingen in november. Roze Californië verwacht veel van Brown, omdat hij als homovriendelijk bekend staat. Schwarzenegger zwalkte wat homo-issues betreft nogal heen en weer: aan de ene kant sprak hij zijn veto uit tegen de openstelling van het homohuwelijk, aan de andere kant was hij voorstander van homorechten. Schwarzenegger heeft een opmerkelijke carrière achter rug. Hij werd in Oostenrijk geboren, werd ooit gekozen tot Mister Universerse en kreeg daardoor rollen als imposante klerenkast in actiefilms als The Terminator.

In 2003 trad hij aan als republikeinse gouverneur en kreeg de bijnaam ‘The Governator’, vanwege zijn doortastende optreden.  De economische crisis trof de staat Californië , die tot de top-10 van rijkste staten ter wereld geldt, behoorlijk; dat was een van de redenen van zijn tanende populariteit. Schwarzenegger overweegt een comeback als filmacteur.

Lees ook:Californië krijgt homovriendelijke gouverneur terug
Lees ook:Schwarzenegger versus homo’s zwalkt heen en weer
Lees ook:Oregon krijgt mogelijk eerste vrouwelijke LGBT gouverneur van de VS
Lees ook:Californië: opnieuw veto homohuwelijk
Lees ook:Ma Schwarzenegger dacht dat zoonlief homo was

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>