Schwarzenegger voorspelt dat homohuwelijk blijft

Schwarzenegger & ShriverDe gouverneur van Californië, Arnold Schwarzeneggger, gelooft niet dat het Hooggerechtshof van deze Amerikaanse staat het homohuwelijk opnieuw gaat verbieden. Tijdens een referendum stemde een meerderheid (52,4%) voor ‘Proposition 8’: een voorstel om dat wel te doen. De muis heeft een staart: een politiek referendum mag de uitspraken van de onafhankelijke rechtsprekende macht niet torpederen. Voorstanders van het homohuwelijk hopen hiermee een argument in handen te hebben om het homohuwelijk te laten voor wat het is.

‘Persoonlijk vindt ik het huwelijk iets voor een man en een vrouw, maar ik wil niemand mijn wil opleggen’, zei Schwarzenegger op de Amerikaanse tv-zender ABC. ‘Ik vind dat het Hooggerechtshof gelijk had, toen dat het verbod op het homohuwelijk afschafte’. Dat gebeurde eerder dit jaar. De vrouw van de gouverneur, Maria Shriver is een nichtje van president Kennedy en sprak zich eerder, tijdens de campagne, uit vóór het homohuwelijk.

Lees ook:Homohuwelijk in derde Amerikaanse staat
Lees ook:Californië: opnieuw veto homohuwelijk
Lees ook:Homo trouwmarathon in Seattle
Lees ook:Voorlopig geen homohuwelijk in Maine
Lees ook:Gouverneur Maine stemt voor homohuwelijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Schwarzenegger voorspelt dat homohuwelijk blijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>